Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 50.
Tel: +36 (30) 219-6590, +36 (30) 613-8678
Web: http://www.gomormintafarm.hu
E-mail: gomor.mintafarm@gmail.com
Magyar Német
Untitled Document

     A Gömöri térség kirakata


Németh Judit a Gömör Mintafarm Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a mintafarm összefogja a helyi termékkészí- tőket, a helyi hagyományokra épülő vállalkozásokat. A közlejövőben két üzemet szeretnénk beindítani, ami szintén helyi termékeket gyárt majd. A vásár kiváló lehetőség a termelőknek, hogy portékájukat be tudják mutatni. A kiállított hagyományos natúr leveket, lekvárokat a látogatók meg is kóstolhatták.

Guba Krisztián putnoki vállalkozó nagyszerű kezdeményezésnek tartja a Gömör Expót. Elmondása szerint: azért is hasznos, mert megmutathatják szélesebb körben tevékenységüket a helyben és térségben működő üzletemberek, vállalkozók.

gyerekcipőben jár. Ezt bizonyítja a jó nemzetközi kapcsolatok működése. Ez a Gömör Expo arról szól, hogy újabb területen lehetne az együttműködést jelentős mértékben fokozni. Azt gondolom, hogy rendkívűl fontos és jó úton járunk a gazdaság fejlesztésével, és a foglalkoztatás bővítésével.

Szögedi Anna Tornalja polgármestere elmondta: járunk ide rendszeresen, hagyománya van már a Gömör Exponak. Én úgy érzem, hogy egyre jobban felfelé ível a kiállítás és vásár. Érzem a pezsgést. Látom a vállalkozókat, akik érdeklődnek, kapcsolatokat, tapasztalatokat szereznek. Én csak gratulálni szeretnék a helyi polgármester úrnak és a szervezőknek, mert megrendezni,megszervezni egy ilyen ilyen kiálíltást nem egyszerű dolog. Ez egy nagy kihívás, melynek megvalósítása most is jól sikerült.

Kardos Ferenc a Sajó-Rima EGTC társelnöke szerint: a jó pertneri kapcsolatnak az eredménye, hogy egyáltalán létrejött ez a ki- állítás. Én úgy gondolom, hogy mindez a gazdasági helyzet függvénye és ahogy én ismerem a helyzetet a határ mindkét oldalán egyforma problémákkal küzdenek a vállakozók és ennek a keretén belül kell megtalálni a lehetőségeket. Ennek a rendezvénynek már megvannak az alapjai és minden évben jobb és jobb lesz. Örömmel állíthatom, hogy ez a kiállítás megint jó lett.

Bende György Hét község polgármestere véleménye: az Expo kiválóan ad helyet és módot az üzleti és gazdasági szférának, én ebből a szempontból nagyon-nagyon jónak tartom. A kapcsolatok építése, erősítése rendkívűl fontos, ezért annak örülnék, ha minél többen és minél szélesebb körből jönnének ide akár kiállítók vagy a kiállítókhoz kapcsolódó partnerek a határon túlról is.


A XVII. Gömör Expo 2015. április 30 és május 2. között került megrendezésre. Az 1997-ben útjára indított magyarszlovák kiállítás és vásár folyamatosan túlélte a válságot, fejlődik, átalakul és a szervezők szerint alkalmas arra, hogy a határ menti régióban a munkahelyteremtés, gazdaságélénkí- tés eszköze legyen.


A Gömör Expot Tamás Barnabás Putnok Város polgármestere és Kardos Ferenc, a Sajó-Rima Eurorégió társelnöke nyitották meg. Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a hagyományos vásárok korszaka lejárt, de a Gömör Expó mindig ké- pes volt a megújulásra, s képes volt Magyarország és Szlovákia határ menti területet összekapcsolni, felmutatni a régió érté- keit, a gazdasági, idegenforgalmi, kulturális lehetőségeket. Az ünnepélyes megnyitón adták át a vásárdíjakat is. Megkérdeztük a kiállítókat, vendégeket mi a véleményük a vásárról.

Török Dezső
a Borsod – Abaúj – Zemplén megyei Önkormányzat elnöke először járt még a Gömör Expón. Elmondta: ez egy rendkívül fontos esemény nemcsak Putnok városának életében, hanem a térség és a szomszédos Szlovákia életében is. A 17. alkalom olyan rendezvénysorozatra utal, mely már nem

Untitled Document