Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 50.
Tel: +36 (30) 219-6590, +36 (30) 613-8678
Web: http://www.gomormintafarm.hu
E-mail: gomor.mintafarm@gmail.com
Magyar Német
Untitled Document

     Projekt célja:
A határmenti térség Magyar és Szlovák oldalán a nem állami erdők és földterületek tulajdonosainak alapvető célkitűzéseinek megismerése, megoldatlan gondjaiknak, a vidék újáélesztési lehetőségeinek feltárása, ezek megoldásához közös javaslatok előkészítése.

A nem állami erdők és földterületek NATURA 2000-es problémáinak megismerése, kezelésükhöz megoldási javaslatok előkészítése. Ehhez a határ Szlovák oldalán működő intézményekkel történő tapasztalatcsere, hálózati együttműködés és tudás átadása szükséges, melyekre szemináriumok alkalmával kerül sor.

1.sz. tevékenység: A nyitókonferencián megfogalmazzuk a közös problémákat és kompetenciákat, megtervezzük a közös eljárásokat és megoldásokat, tapasztalatcsere és adatgyűjtés történik.

Eredmények: az illetékes intézmények magasabb szintű bevonása a határmenti térségek integrált fejlesztésének támogatásába.

2.sz. tevékenység: Közös kezdeményezések szervezése munkacsoportok formájában. Javaslatok kidolgozása az 1.sz. tevékenység keretében megfogalmazott problémák megoldásával kapcsolatos eljárásokra és módszerekre.

Témák: Az érintett régiók erősségei és gyengeségei, az életminőség javítása a vidéki térségekben, a vidéki közgazdaságtan specifikációja, a vidéki gazdaság diverzifikációja, a földbirtok mint a családok megélhetésének forrása, a vízzel való gazdálkodás a saját földjeinken, hagyományos kézműves termékek előállítása, információs technológiák.

Eredmények: Koordinált tervdokumentumok, programok.

3.sz. tevékenység: Zárókonferencia. -megoldások, eljárások összefoglalása és javaslat további közös kezdeményezések kidolgozására.

Eredmények: Nagyobb teljesítőképesség a projektek tervezése és implementálása terén.


Zárónyilatkozat letöltése pdf formátumban.Jelen oldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
Untitled Document