Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 50.
Tel: +36 (30) 219-6590, +36 (30) 613-8678
Web: http://www.gomormintafarm.hu
E-mail: gomor.mintafarm@gmail.com
Magyar Német
Untitled Document

     Termékek Piaca

A korábbi évek hagyományaitól eltérően ez a kezdeményezés alulról indult el és magánszemélyek, helyi vállalkozók ötletéhez csatlakozott szervezőként a Civil Kerekasztal Szövetség és a most megalakult Civil Kontrollcsoport. A rendezvényen helyi munkáltatók, vállalkozók, kézművesek és hobbijukat bemutatni vágyó amatőrök termékeit, tevékenységeit láthatják majd az érdeklődők.

„A nehezén már túl vagyunk, megvan a megkönnyebbülés, mert eddig amit kockás papíron, méretarányosan terveztünk, számoltunk, centiztünk úgy néz ki, hogy az bejött és bevált, úgyhogy nagy változásra nem kell számítani, úgyhogy így a pánikhangulat is egy kicsit enyhült. Nagyon izgulunk, nagyon lelkes mindenki, rengeteg segítséget kaptunk civilektől, magánemberektől, iskoláktól, úgyhogy készülünk" - fogalmazott Sztrakayné Baraxa Éva, szervező. A bemutató helyszíne már csaknem teljesen kész, néhány kiállító már nyitásra készen feldíszítette standját. A Civil Házban 40 kiállító termékét, tevékenységét nézhetik meg az ózdiak a hétvégén. Lesz többek között gyöngyfűzéssel készülő ékszereket bemutató stand, láthatnak házi főzésű szappanokat, de amatőr művészek képeit is megcsodálhatják az érdeklődők. „Egyrészt az idén, sőt tavaly sem volt kiállításom, meg egy remek alkalom gyakorlatilag, hogy nemcsak mint kézműves, hanem mint ózdi művészek is megmutatkozzanak, bár úgy látom, hogy rajtam kívül nem jött el senki más" - mondta Tiba Gábor.

A termékbemutató nemcsak az ózdi vállalkozóknak adott bemutatkozási lehetőséget, az egyik leglátványosabb stand az emeleti előtérben várja majd a nézelődőket egy igazi jurtával, amelyben a kistérség falvainak kézműves remekeit láthatják.

„A múcsonyi önkormányzattól hoztunk ruhadarabokat, párnákat, különböző húsvéti termékeket, illetve hoztunk Hét községből, aztán a környező településekről, Gömörszőlősről nagyon szép dolgokat, gyertyatartókat, táskákat" - nyilatkozta Németh Judit, a Gömör Mintafarm Nonprofit Kft, ügyvezetője. A BEMUTATÓzd szombaton délelőtt 10 órakor nyitja meg a kapuit, és kétnapos látnivalót kínál az érdeklődő ózdiaknak.
Lassan minden a helyére kerül a Civil Házban a hétvégi termékbemutató helyszínén. A civil kezdeményezésként indult rendezvényen 40 ózdi vállalkozó, kézműves és amatőr művész munkáját, alkotását nézhetik meg az érdeklődők. Az első BEMUTATÓzd a hétvégén, vagyis március 21-én és 22-én látogatható, délelőtt 10 órától, egészen az esti órákig.

Nagy volt a nyüzsgés ma délután a Civil Házban. A művelődési otthonban székeket, paravánokat állítottak ideiglenes helyükre, az emeleten pedig egy valódi jurtát építettek. A hétvégén ezeken a standokon mutatkoznak be a város és a kistérség vállalkozói, amatőr művészei, alkotói.
Untitled Document