Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 50.
Tel: +36 (30) 219-6590, +36 (30) 613-8678
Web: http://www.gomormintafarm.hu
E-mail: gomor.mintafarm@gmail.com
Magyar Német
Untitled Document

     Kirándulások:

KIRÁNDULÁSOK

az Aggteleki Nemzeti Parkban

-
általános iskola
alsó- és felső tagozatos diákok
 részére
 

 

Gömör Mintafarm Nonprofit Kft.
3630 Putnok, Bajcsy-Zs. u. 50.  Tel:30/7 329 579
gomor.mintafarm@gmail.com. www.gomormintafarm.hu


Úti célunk: az Aggteleki Nemzeti Park

 
Magyarország észak-keleti részén található az Aggteleki Nemzeti Park, mely nem csak hazánk egyik legszebb vidéke, de európai szinten is kiemelkedő, természeti szépségének köszönhetően. Nem csupán a méltán híres cseppkőbarlang, de a karsztfelszín is bővelkedik a látnivalókban. Az óvott és védett természet felemelő kikapcsolódást nyújt felnőttnek és gyermekeknek egyaránt. Békés kisfalvak, különleges állatok és növények, természeti képződmények és történelmi emlékek teszik feledhetetlenné a kirándulást.

Aggtelek és Jósvafő a nemzeti park legismertebb és leglátogatottabb turisztikai célpontjai. A több helyről és útvonalon látogatható barlangok mellett a felszíni túrák is élményeket jelentenek, a táj szépségével és természeti látványosságaival. Egy rövidebb kirándulás a települések körül, körtúra, vagy a két települést összekötő több útvonal egyaránt érdekes lehet. A szép kilátás, a karrmező, a Kecső-patak völgye, tavak, a Tengerszem, a hucul ménes, a kulturális értékek gazdag élményválasztékot kínálnak az idelátogatóknak.

Szögliget a nemzeti park keleti részén található zsákfalu környezete kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartogat élményeket. Játszóvárral és egyéb létesítményekkel rendelkező turistaszállás, gyönyörű és békés kirándulóhelyek, a Ménes-patak völgye és a Ménes-völgyi tó, a Szádvár, Derenk romközség várják az élményekre vágyó kirándulókat.

A szolgáltatásokról

A szolgáltatás magában foglalja az étkezést, szállást, valamint az idegenvezetést illetve programszervezést. A feltüntetett részvételi díj tartalmazza a belépők árát is. Nem tartalmazza az oda- és visszautazás költségeit. Ezt igény szerint intézi az iskola, vagy történhet menetrendszerinti járattal (melynek jegyvásárlását intézzük) vagy általunk biztosított külön busszal, melynek költségei hozzáadódnak az alapárhoz. A programok az utazás napjának függvényében változhatnak, tekintettel a menetrendekre, nyitva tartásokra, szabad szálláshelyekre. Az időpont leadása után pontosítjuk a programrendet.


Egynapos kirándulás – Aggtelek-Jósvafő

A program időtartama: egy nap, éjszaka nélkül, reggeltől kora estig.

Részvételi díj: Alsósoknak 4 000 forint, felsősöknek 5 000 forint.

Étkezés: Alapesetben a nap folyamán két étkezést biztosítunk. Meleg ebéd egy vendéglátóhelyen, és hideg uzsonnacsomag a hazaútra. Eltérő igényt kérjük jelezni!

Programterv:

Korcsoportok szerint két programtervet ajánlunk. A programok igény szerint módosíthatók, bővíthetők.

Programterv alsós csoportoknak.

Programterv felsős csoportoknak.

a. rövidtúra a cseppkőbarlangban (meleg ruha szükséges!), majd felszíni túra Jósvafőre,
b. hosszútúra a barlangban Jósvafőig (bejelentkezés két héttel korábban, max. 35 fővel, meleg ruha szükséges!),
Egynapos kirándulás – Szögliget

A program időtartama: egy nap, éjszaka nélkül, reggeltől kora estig.

Részvételi díj: 4 000 forint.

Étkezés: A nap folyamán három étkezést biztosítunk. Tízórai, meleg ebéd és uzsonnacsomag a hazaútra.

Programterv:

Korcsoportok szerint két programtervet ajánlunk. A programok igény szerint módosíthatók, bővíthetők.

Programterv alsós csoportoknak.

Programterv felsős csoportoknak.Háromnapos kirándulás – Aggteleki-karszt

A program időtartama: három nap, két éjszaka (pl. péntek délutántól vasárnap estig).

Részvételi díj: Alsósoknak 8 400 forint sátorban vagy 9 400 forint faházban, felsősöknek 9 900 forint sátorban vagy 10 900 forint faházban.

Étkezés: Napi három étkezést biztosítunk, az alábbiak szerint. Az érkezés napján meleg vacsora. Másnap reggeli a szálláshelyen, meleg ebéd a programok között, este vacsora vagy szalonnasütés a szálláshelyen. Utolsó nap meleg reggeli a szálláshelyen, hideg ebéd a programok között. Távozáskor uzsonnacsomag az útra.

Programterv:

1. nap

Az érkezés napján az érkezés időpontjától függően van program. Elsősorban a választott szálláshely településének vagy környezetének megtekintése, kisebb kirándulás, esetleg a szálláshely adottságainak megfelelő program.

2. nap

A kirándulás fő napján összetett programtervet kínálunk, korcsoporttól függően. A programok igény szerint módosíthatók, bővíthetők.

Programterv alsós csoportoknak.

Programterv felsős csoportoknak.

a. rövidtúra a cseppkőbarlangban (meleg ruha szükséges!), majd felszíni túra Jósvafőre,
b. hosszútúra a barlangban Jósvafőig (bejelentkezés két héttel korábban, max. 35 fővel, meleg ruha szükséges!),

3. nap

A zárónap gyalogos kirándulás szerepel a programtervben, korcsoportnak megfelelően.

Alsósok: kirándulás a Ménes-völgyben, ménes-völgyi tó megtekintése, majd szabadprogram a Szalamandra-házban, ahol többek között játszóvár várja a gyerekeket.

Felsősök: a Szádvár megtekintése, Derenk romfalu, Ménes-völgy.

Hazautazás késő délután.Háromnapos kirándulás – Szögliget (alsó tagozat)

A program időtartama: három nap, két éjszaka (pl. péntek délutántól vasárnap estig).

Részvételi díj: 8 400 forint, reggeli indulás esetén 9 900- forint.

Étkezés: Napi három étkezést biztosítunk, az alábbiak szerint. Az érkezés napján (az indulási időponttól függően tízórai a buszon, meleg ebéd a szálláshelyen) meleg vacsora. Másnap reggeli a szálláshelyen, meleg ebéd a programok között, este vacsora vagy szalonnasütés a szálláshelyen. Utolsó nap reggeli és meleg ebéd a szálláshelyen. Távozáskor uzsonnacsomag az útra.

Programterv:

1. nap

 

2. nap

 

3. nap

hazautazás (érkezés 18 óra körül).


Háromnapos vándortábor – Aggtelek-Jósvafő-Szögliget (felső tagozat)

A program időtartama: három nap, két éjszaka (pl. péntek reggeltől vasárnap estig).

Részvételi díj: 10 900 forint, reggeli indulás esetén 12 400- forint.

Étkezés: Napi három étkezést biztosítunk, az alábbiak szerint. Az érkezés napján (az indulási időponttól függően tízórai a buszon, meleg ebéd a szálláshelyen) meleg vacsora. Másnap reggeli a szálláshelyen, meleg ebéd a programok között, este vacsora vagy szalonnasütés a szálláshelyen. Utolsó nap meleg reggeli a szálláshelyen, hideg ebéd a programok között. Távozáskor uzsonnacsomag az útra.

Programterv:

1. nap

 

2. nap

3. nap

hazautazás (érkezés 19 óra körül).


Hétnapos tábor – Perkupa

A program időtartama: hét nap, hat éjszaka

Részvételi díj: 25 500 forint sátorban, 27 000 forint faházban.

Étkezés: Napi három étkezést biztosítunk, ami általában hideg reggelit, meleg ebédet, és vacsorát jelent. Eltérés azokon a napokon lehet, ha hosszabb kirándulás során a hideg ebédet a szabadban költjük el.

Programterv:

1. nap

 

2-6. nap         

Változatos foglalkozások, programok korcsoporttól függően.

7. nap

táborzárás, táborbontás, hazautazás.


Útmutató szülőknek és tanároknak

  A programfüzetben bemutatott kirándulások irányadó vázlatok, melyek igény szerint bővíthetőek, módosíthatóak. Mind a programok, mind az eltöltött napok száma, speciális igények, stb. szerint, rugalmasan alkalmazkodva, az igények időben történő jelzése alapján.

  A füzetben egy tájegységre mutattunk be különböző programokat. A programok és annak helyének, idejének módosíthatósága mellett lehetőség van hasonló programok igénylésére más tájegységre tervezve is. Az újabb programfüzetek kidolgozás alatt vannak, de kérésre is összeállíthatóak, a felkeresni kívánt tájegység megnevezésével. Közeli terveink között szerepel hasonló programfüzet kiadása a Bükkre, Zemplénre, Mátrára, Dél-Szlovákiára és Kárpátaljára méretezve.

   Kérésre egyedi programtervet is összeállítunk, melyben figyelembe vesszük az általános és speciális igényeket, rendelkezésre álló anyagi keretet, gyerekek korcsoportját, létszámát, az adott évszak sajátosságait, várható időjárást, esetleg épp aktuális beiktatható programokat, szállás-, vendéglátó-, kirándulóhelyek és egyéb intézmények akciós ajánlatait.

    A gyermekcsoportok szervezésénél javasoljuk a 20-30 fős turnusokat (pl. egy osztály), vagy ha ennél nagyobb létszám lenne egyszerre, a csoportbontást. Mind a kezelhetőség, mind a foglalkoztathatóság végett. Természetesen, ha ezektől eltérő igény van, ahhoz alkalmazkodunk. Amennyiben egy csoport (osztály) több kiránduláson is részt vesz, a programismétlést kiiktatva alakítjuk az újabb kirándulást.

Egyéb jellegű kirándulások (strand, városnézés, történelmi jellegű kirándulások) leszervezésére szintén lehetőség van. Speciális programok igény szerint szervezhetőek, pl. túlélőtábor, military-tábor. Vállaljuk felsőbb iskolások, felnőtt csoportok, nyugdíjasok kirándultatását is.

A programokhoz felkészült túravezetőt, idegenvezetőt biztosítunk. A kirándulások előtt a részletes programterv és időbeosztás mellett elküldjük az egyéb tudnivalókat, ajánlott felszerelések listáját.   
Untitled Document