Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 50.
Tel: +36 (30) 219-6590, +36 (30) 613-8678
Web: http://www.gomormintafarm.hu
E-mail: gomor.mintafarm@gmail.com
Magyar Német
Untitled Document

     Jurtabérlés:

A jurta leírása:
A jurta a vándorló, honfoglaló magyarok praktikus szállása volt. Vándorlásaik során, az évszakok váltakozásával a füves területek, vadászat utáni területkeresés alkalmával, egyszerű és gyors volt a szétszedése, felállítása. Az oldalát rács, azaz "kerege" alkotja, melyet feszített kötélzet tart szorosan. A tetőléceket kör alakú keret fogja össze, mely füstnyílásként is szolgál. Állatbőrrel, nemezzel borították.
A mongol típusú jurta közepét "istenfa" tartja, és egyenesek a tetőlécei, míg a kazak típusú jurtának nincs "istenfa" tartója, és hajlítottak  a tetőlécei.

Kinek ajánljuk:

Családi és céges rendezvényekre, hagyományőrző kiállításokra, vásárokra, márkatalálkozókra, vagy szállásnak, táborozáshoz.

Jurta bérlés ára:

15.000.- Ft/nap
Egyszeri felállítás, bontás díja 12.000.-Ft
Kiszállítás díja 130.-Ft/km
(az árak az Áfá-t nem tartalmazzák)


A jurta 5 m átmérőjű. Minimum 30-40 m2 sima terület szükséges a felállításhoz, mely lehet homokos, füves, kavicsos, térkövezett rész. Szállás szempontjából 6-8 fő kényelmesen elfér benne. Kiállítás alkalmával praktikusan berendezhető, látványos felépítmény. Az ajtó zárható. Melegben a ponyva és a "tündök" felhajtásával könnyen szellőztethető.


  

Untitled Document