Cím: 3630 Putnok, Bajcsy-Zsilinszky út 50.
Tel: +36 (30) 219-6590, +36 (30) 613-8678
Web: http://www.gomormintafarm.hu
E-mail: gomor.mintafarm@gmail.com
Magyar Német
Untitled Document

      Cikkek:

 

LEADER tájékoztató fórum:
2014. szeptember 22-én fórumot tartott az Észak-Borsodi LEADER Unió Egyesület munkaszervezete Putnokon az Ízek Házában. A tájékoztatón a HACS munkatársai a LEADER jogcímhez kapcsolódó kifizetési kérelem benyújtással kapcsolatos információkat, tapasztalatokat és a rendezvények lebonyolításával kapcsolatos hasznos tudnivalókat osztották meg a résztvevőkkel. A Gömör Mintafarm Nonprofit Kft. is képviseltette magát a fórumon, mivel a cégnek jelenleg is több LEADER projektjének megvalósítása folyik.
Mivel a rendezvénynek az Ízek Háza adott helyet, melyet a Gömöri Népfőiskolai Egyesület üzemelteti a gasztronómiai központot megismerhették a résztvevők a Népfőiskola tagjainak jelenlegi munkáit, melyekkel a Viselet-darabok Gömörből című rendezvényre készülnek.

Ennek keretében az Egyesület tagjai tradicionális gömöri ruhákat, csipkéket készítenek, amiket terveik szerint maguk az alkotók mutatnak majd be a rendezvényen. A felhasznált minták a néprajzkutatók gyűjtése alapján, a térségre jellemzőek, így értékmentést és népszerűsítést egyaránt szolgál a projekt.Tartalom feltöltve: 2014.09.25 / 17:45/
Untitled Document